Nasze sery - Serowarnia

Przejdź do treści
Nasze sery
Sprzedajemy następujące typy serów:
SONATKA
Ser kwaskowo-podpuszczkowy

jest oprószona:
- bruschettą,
- czosnkiem niedźwiedzim.

Ser twarożkowy o delikatnej kremowej konsystencji.
Przydatność do spożycia do 10 dni od daty produkcji.
Należy przechowywać w temperaturze od 2 do 8 stopni C.
Jest serem świeżym, w pojemniku obecność śladowej ilości serwatki jest procesem naturalnym.

Cena: 5 zł szt.

Ser typu HALLOUMI
Ser parzony, posypany miętą.

Tradycja wyrobu pochodzi z Cypru.
Cechuje  się dużą elastycznością, jest półtwardy, ma biały lub żółtawy kolor.
Może być  spożywany na surowo, aczkolwiek najlepiej smakuje grillowany lub  smażony bez dodatku tłuszczu.

Cena: 4 zł / 100g produktu.

Pakowany w kostkach o wadze około 400-500g.

SER WĘDZONY
Ser wędzony typu scamorza

Ser lekko solony i wędzony drzewem czereśniowym.
Bardzo delikatny w smaku.

Cena: 6 zł za 100g

SERY ŚWIEŻE BIAŁOWIESKIE
Sery biały, wiejski:

Wytwarzany tradycyjnymi metodami z niepasteryzowanego mleka krowiego, z dodatkiem podpuszczki o śmietankowym smaku.

Produkujemy sery z różnymi dodatkami:

- kozieradką
- czarnuszką
- czosnkiem niedźwiedzim
- bruschettą (mieszanka suszonych pomidorów, bazylii i czosnku).
- papryki i czosnku
- suszonymi pomidorami
- zieloną lub czarną oliwką

Cena za 100g produktu 3,5 zł.


Z czarnuszką.
Czosnek niedzwiedzi
Z przyprawą węgierską
(pomidor, czosnek, papryka czerwona, chilli, papryka zielona, majeranek, seler, cebula)
Z kozieradką
Z bruschettą
SERY DOJRZEWAJĄCE
Sery dojrzewające:

Popularne sery podpuszczkowe, powstające poprzez aplikację  podpuszczki (enzym trawienny) koagulującej tłuszcz i białko zawarte w  pasteryzowanym mleku. Okres  leżakowania związany jest z twardością sera; te leżakujące krócej są łagodne w smaku i bardziej miękkie, te leżakujące długo są pikantne i twarde. To właśnie podczas procesu  dojrzewania powstają cechy smakowo-zapachowe, indywidualne dla każdego  gatunku sera.


Produkujemy sery bez (KORNIK BIAŁOWIESKI) i z różnymi dodatkami:

- kozieradką
- czarnuszką
- ziołowe (mieszanka suszonych pomidorów, bazylii i czosnku).
- pestką dyni
- orzechem włoskim
- typu Morbier (z popiołem spożywczym)
- z pieprzem
- typu Kefalotiri

Sery żółte, dojrzewają minimum 30 dni.
Ser pakowany próżniowo, gramatura wg. życzenia klienta

Cena: 5,5 zł za 100g

Napisz co myślisz o naszej serowarni !
Wróć do spisu treści